ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Προωθούμε την διατήρηση και ενίσχυση των τεχνικών γνώσεων και ικανοτήτων μέσα από καλλιτεχνικά και κατασκευαστικά εργαστήρια.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ + ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

Μέσα από ένα σύνολο επιλεγμένων καλλιτεχνικών, κατασκευαστικών και παρασκευαστικών εργαστηρίων, ενθαρρύνουμε την απόκτηση, τη διατήρηση και την ενίσχυση τεχνικών γνώσεων και ικανοτήτων καθημερινής ζωής επιτυγχάνοντας το μέγιστο επίπεδο αυτονομίας και ανεξαρτησίας.

ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΑ

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ

ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
ΣΤΟΛΙΔΙΑ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ
ΛΑΜΠΑΔΕΣ

ΠΙΝΑΚΕΣ
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

ΕΥΧΕΤΗΡΙΕΣ
ΚΑΡΤΕΣ

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ
ΔΩΡΑ

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ
ΛΙΚΕΡ

ΓΛΥΚΑ
ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ
ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

Ένα από τα βασικά τμήματα των εκπαιδευτικών εργαστηρίων του Κέντρου μας αποτελεί το Εργαστήριο Κατασκευών. Η επεξεργασία υλών, η επαφή με υφές, η αίσθηση γεύσεων και οσμών, οδηγούν στην δημιουργία και την ανάπτυξη των αισθήσεων και της λεπτής κινητικότητας.

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου είναι στελεχωμένο και σχεδιασμένο κατάλληλα ώστε να ανταποκρίνεται στις ατομικές και ομαδικές ικανότητες, βελτιστοποιώντας τη συνεργασία και την ανάπτυξη δεξιοτήτων ικανών να μεγιστοποιήσουν την πρωτοβουλία και την υπευθυνότητα των συμμετεχόντων.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Κεντρικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου μας αποτελεί το Εργαστήριο Παρασκευών – Μαγειρικής. Σε συνεργασία με μία ομάδα εθελοντών, επαγγελματιών στο χώρο της γαστρονομίας, που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια, έχουμε επιτύχει την παρουσία μας σε πολυάριθμες εκδηλώσεις μαγειρικής καθώς και την παρασκευή χειροποίητων ειδών (μαρμελάδες, λικέρ, γλυκά του κουταλιού).

Έχοντας επικεντρωθεί στη σημασία του Εργαστηρίου Μαγειρικής, το 2023 καταφέραμε έπειτα από προσεκτική έρευνα, μελέτη και ομαδική εργασία την δημιουργία και δημοσίευση του “Βιβλίου Μαγειρικής” του Κέντρου μας που απευθύνεται σε άτομα με αναπηρίες και όχι μόνο.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΗΣ

Αναγνωρίζοντας την θεραπευτική επίδραση και ανταπόκριση των εικαστικών τεχνών, της ζωγραφικής και γενικότερα των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, έχουμε αφοσιωθεί στην αξιολογημένη στελέχωση και στον διαρκή εκσυγχρονισμό του Εργαστηρίου Τέχνης μας.

Η θεματολογία του εικαστικού προγράμματος ανανεώνεται και εμπλουτίζεται με βασική επιδίωξη την ανάδειξη συναισθημάτων χαράς και ευχαρίστησης, κοινωνικών και επικοινωνιακών στοιχείων προωθώντας την ενεργή συμμετοχή και την καλλιέργεια των ικανοτήτων που έχουν ήδη διδαχθεί και αποκτηθεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM @KENTRO_MERIMNAS

Φωτογραφία από εκδηλώσεις, εξορμήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες
Εξόρμηση στη φύση για την συλλογή κράνας και τη δημιουργία λικέρ στο εργαστήριο του Κέντρου μας
Φωτογραφία από εκδηλώσεις, εξορμήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες
Επίσκεψη του Περιφερειάρχη κου Τζιτζικώστα στο Κέντρο μας
Φωτογραφία από εκδηλώσεις, εξορμήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες
Φωτογραφία από εκδηλώσεις, εξορμήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες