ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Από την ίδρυσή μας, στόχος μας ήταν η δημιουργία μίας κοινότητας που θα παρέχει την καλύτερη εξειδικευμένη υποστήριξη σε άτομα με αναπηρία

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΑΣ

Η προσέγγισή μας ήταν και συνεχίζει να είναι βασισμένη στην ιδέα για τη δημιουργία, τη διατήρηση και την εξέλιξη ενός ασφαλούς και φιλικού περιβάλλοντος για άτομα με αναπηρία με στόχο την εκμάθηση και απόκτηση δεξιοτήτων αυτοφροντίδας και αυτοεξυπηρέτησης.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ

Σκοπός του Κέντρου μας παραμένει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, κοινωνικών δραστηριοτήτων και τμημάτων συμβουλευτικής υποστήριξης από επιστημονικό προσωπικό με στόχο την μεγιστοποίηση της ανεξαρτησίας, τη δημιουργική επικοινωνία και την ενεργή συμμετοχή των συμμετεχόντων στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ

Το 2009 η προσπάθειά μας να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρία μέσα από ένα σύνολο παραγωγικών δραστηριοτήτων, βρήκε στέγη σε ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο στην περιοχή του “Προμηθέα”, στην πόλη της Βέροιας.

Έχουμε δημιουργήσει ένα πλαίσιο δημιουργικών δράσεων και καινοτόμων προγραμμάτων σε συνεργασία με δημόσιους & τοπικούς φορείς, με εκπαιδευτικά & αθλητικά ιδρύματα με στόχο να ενθαρρύνουμε την αλληλεπίδραση μεταξύ των ατόμων και την ουσιαστική συμμετοχή στην κοινωνία.

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ

Πέραν των κοινωνικών δράσεων και των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που παρέχουμε καθημερινά, διοργανώνουμε μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις, συμμετέχουμε σε oλες τις αθλητικές διοργανώσεις και συνεργαζόμαστε με διοικητικούς και επιστημονικούς φορείς με στόχο την κοινωνική συνεισφορά.

Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για σεμινάρια Ειδικής Αγωγής.
Διοργάνωση σεμιναρίου με θέμα την Διατροφολογία σε ΑμΕΑ σε συνεργασία με Ενδοκρινολόγο και Νευρολόγο γιατρό. Επίσης συνεργαστήκαμε με την Dr Ψυχολογίας & Διευθύντρια Κ.Δ.Α.Υ κ. Ειρήνη Αναγνώστου για τη διοργάνωση του σεμιναρίου: « FEELING – EATING – BEHAVING».
Συνεργασία με τον Ιατρικό & Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης μας, με Αθλητικά & Πολιτιστικά Σωματεία του τόπου μας και το Γ. Νοσοκομείο Βέροιας.
Δημιουργία μεγάλου εικαστικού δρώμενου σε συνεργασία με τον μεγάλο Αμερικανό εικαστικό Timothy Lomas μέσω του Αμερικανού Πρόξενου στην Θεσσαλονίκη

Διοργάνωση μεγάλων εικαστικών εκθέσεων, Χριστούγεννα και Πάσχα, στο χώρο του Δημαρχείου για την παρουσίαση των κατασκευών και των προϊόντων που παρασκευάζονται στα παραγωγικά εργαστήρια του Κέντρου μας.

Αφιέρωμα στον Πολιτισμό των Αλησμόνητων Πατρίδων  με την Ευανθία Ρεμπούτσικα.
Αφιέρωμα στο ΠΑΙΔΙ, τιμώντας τον Σύλλογο παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ και την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Συνεργασία με την Μπάντα του Πολεμικού μας Ναυτικού: «Αφιέρωμα στο έργο του Γιώργου Μουζάκη».
Διοργάνωση της θεατρικής παράστασης «ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ» με συμμετοχή του Σταμάτη Γονίδη.
Διοργάνωση της θεατρικής παράστασης «ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΕΣΕΝΑ» με τον Λάκη Λαζόπουλο και παρουσίαση του βιβλίου μαγειρικής μας «ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ».
Συμμετοχή σε αθλητικές διοργανώσεις των Special Olympics με συγκομιδή 2 χρυσών, 2 ασημένιων και 1 χάλκινου μεταλλίου.
Συμμετοχή σχεδόν σε όλα τα αθλητικά event του τόπου μας όπως ο Διεθνής Μαραθώνιος, ο Φιλίππειος Δρόμος και οι Αγώνες Φιλίας.

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ

Υπερασπιζόμαστε την ένταξη

Αμφισβητούμε τις διακρίσεις, αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητα με στόχο να οικοδομήσουμε έναν κόσμο στον οποίο όλοι οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται με σεβασμό και εκτίμηση.

Επιδιώκουμε τη συντεργασία

Πιστεύουμε πως όταν δουλεύουμε, συνεργαζόμαστε, ακούμε, μαθαίνουμε μαζί με άλλα άτομα, πετυχαίνουμε περισσότερα.

Προάγουμε την ενημέρωση

Μέσα από έρευνα και εκπαίδευση στον τομέα της αναπηρίας ενθαρρύνουμε την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μεγιστοποιώντας τον αντίκτυπό μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος: Μιχαηλίδου – Δαμιανίδου Μελίνα

Γραμματέας: Κυβεντίδης Ελευθέριος

Ταμίας: Αγγελόπουλος Θωμάς

Αντιπρόεδρος: Πρασοπούλου Ζαφειρία

Μέλος: Γκόγκος Δημήτριος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM @KENTRO_MERIMNAS

Φωτογραφία από εκδηλώσεις, εξορμήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες
Φωτογραφία από εκδηλώσεις, εξορμήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες
Φωτογραφία από εκδηλώσεις, εξορμήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες
Επίσκεψη του Περιφερειάρχη κου Τζιτζικώστα στο Κέντρο μας
Φωτογραφία από εκδηλώσεις, εξορμήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες
Εξόρμηση στη φύση για την συλλογή κράνας και τη δημιουργία λικέρ στο εργαστήριο του Κέντρου μας